Mösspåtagning på KVG 28 april 2017

Årets tal på mösspåtagningen till våra blivande studenter...såsom det skulle ha varit :)


Det nalkas vuxenliv. Alldeles strax ska ni krönas med en minnesvärd mössa, som för all tid kommer att symbolisera den här stunden med goa klasskamrater – men också hårt slit med läxor, nationella prov, plus och minus, glädje, skratt, tårar och kärlek. Lärare och lärande!


Tre års samlade minnen kommer snart att få plats i en mössa. Det är det allt handlar om - idag. 


Efter snart tre års hårt pluggande på KVG har ni vuxit er stora och starka, och med kunskap om hur göra när man ska ta på sig sin mössa. Här idag: kan ni allt själva… vill göra allt själva…det verkar som om det är självaste självet som vill vidare! 


Vi känner en drivkraft med riktning ut från skolhuset. Det är längtan att leva vuxenliv och stå på egna ben som talar


Så är ni redo? Redo för att sjunga studentsången – då gör vi det!


Kära underbara elever, på med mössan så slår vi upp portarna till vuxenlivet!


Hurra för er och våren!0 kommentarer

Ingenting är sig riktigt likt längre

Vi är alla så ledsna, bestörta, över att Stockholm drabbats av en terrorattack. Ingenting känns sig riktigt likt längre. Det kom så oväntat. Elever var mitt uppe i att avsluta sina skolarbeten och lärarna skulle samla ihop sina hemarbeten inför påsklov. Då hände det som vi inte vill tro ska kunna hända i vårt Stockholm, Sverige. Terror mitt i stan. Oskyldiga dödas och skadas. Rädsla och sorg fyller hela stan. Hur kan någon göra en sådan hatfylld handling? Drivas av ett hat som riktar sig mot oskyldiga? Det är så svårt att ta in. Går inte att förstå. Ingenting blir sig riktigt likt längre. Men samtidigt, i känslor av rädsla och sorg, tränger värmen och samhörighet fram, kärleken mellan oss människor börjar tala sitt tydliga språk. Vi hör ihop. Och tillsammans blir vi starka. Vi samlas sida vid sida och ger varandra kraft och styrka – att stå emot – våga säga ifrån.

Kära elever och alla som arbetar på KVG, vi ska ta med oss detta i våra liv, att minnas och förstå, ge oss vägledning framåt i att finna hur vi kan verka i skolan så att alla ska känna sig sedda och behövda. Tillsammans ska vi motverka utanförskap, ge plats år varandras tankar att uttryckas och lyfta fram goda förebilder i vår tid där världen ses som allas vår hemvist, i ett världsmedborgarskap. För det är längs vägen Demokrati som terror kan moverkas.

Bilden från Utbildningsförvaltningens hemsida. 

0 kommentarer