Skolstart augusti 2016

Vi inleder läsåret 2016/17 med temat KVG gör skillnad. Det är fokus och koncentration i vår aula på Campus Konradsberg. Våra nya ettor sitter andäktigt och lyssnar på Lisa Gawell från Roul Wallenberg Academy. Vi låter oss inspireras.

Lisas berättelse tar oss med ut på en resa. Vi upplever i stunden smärtan, utsattheten, att vara maktlös. Och där träder huvudpersonen fram, Roul Wallenberg, han gör något, handlar, agerar för att vända färdens riktning. I berättelsen formuleras främlingskapet, rasismen och hatet. Detta ondskefulla som ockuperade människors sinnen, systematiserades och drev politiken. Det handlar om andra världskriget. Då kommer nära nu. Frågan tonar fram och riktas mot oss: Vad kan vi göra för att göra skillnad? Vi tittar på varandra. Tänker. Och så börjar förslagen komma, varav många handlar om hur vi tillsammans på KVG vill skapa en skola med respekt för varandras olikheter där det ska vara tryggt att vara. Med detta har vi inlett vårt nya skolår 2016/17. Nu väntar spännande undervisning och arbete om mänskliga rättigheter, om människors lika värde, inom ramen för vårt deltagande i det s k Kubprojektet. www.http://raoulwallenberg.se/projekt/kubprojektet/

Stort tack till Roul Wallenberg Academy och Lisa Gawell. Och tack alla underbara elever och lärare på KVG.Nu ska vi göra skillnad!

0 kommentarer