Är i Osaka i Japan. Reser tillsammans med rektorskollega och tre av våra elever från VO, SA och NA. En utforskande studieresa med syfte att förbereda för ett längre elevutbyte med Osaka Gyoko High School. Vårt internationella nätverk växer. Rektor, lärare och elever från Osaka Gyoko har besökt vår skola två gånger tidigare och i vår kommer de till oss igen. Vi lär om varandras kulturer och hur det är att vara elev och lärare i våra respektive länder. Här praktiseras Lesson Study som vi vill förstå mer om.

På besök på Osaka Gyoko High School. Vi är inbjudna att vara med på en studentceremoni för skolans första kull sjuksköterskor. Rektor Akie Nakagawa hälsar oss välkomna.

65 studenter som började sina studier för fem år sedan på ett Health Care Program motsvarande vårt vård- och omsorgsprogram i Sverige tar idag examen som sjuksköterskor. I Japan är det möjligt att efter tre års gymnasiala studier gå vidare att studera till sjuksköterska på bara två år. En karriärväg som lockar studenter till vårdyrket.

Hello, hello ropar barnen efter oss när vi passerar dem på väg till Osaka tempel. Barnen är klädda i samma blåa skoluniformer. De studsar leende fram på rakt led. Deras lärare säger: Don't be shy children. Talk English! Hello, hello! I can English, ropar barnen igen.

0 kommentarer