Forskningsprojekt - KVG i samverkan med KI

Vi startade upp ett unikt samarbete med Karolinska Institutet i fredags. Under två veckor förflyttar vi undervisningen för våra elever i åk 3 på NA till lab-salar på KI. Ett tiotal forskare ska handleda eleverna i vetenskapligt arbetssätt. De ska få pröva på att vara forskare i den riktiga världen. Så intressanta forskningsämnen som presenterades. Wow vilket fördjupat lärande som väntar! Detta kan bli något att lyfta fram som en presentation i aulan på KVG:s Nobeldag den 12 dec :)

Här presenterar Kim Vestå sin forskning om antibiotika resistenta bakterier. Kim leder också samverkansprojektet med KVG.

0 kommentarer

Ungdomsprojekt Sweden - Japan 2020!

Skriv inläggstext 

Vi träffar Mr Masao Kobayashi som bott i Sverige i många år och arbetat med samverkansprojekt mellan våra länder. Mr Kobayashi är numera bosatt i Tokyo och på äldre dagar fortsatt verksam som entreprenör. Mr Kobayashi är också vän med rektorer på Gyoko High School i Osaka. Idéer har fötts om att under OS möjliggöra för våra ungdomar från Kungsholmens västra gymnasium i Stockholms stad och Gyoko High School i Osaka Japan att mötas i ett samverkansprojekt med syfte att lyfta fram viktiga livsfrågor i vår samtid. Jag föreslår temat Global Health vilket också inrymmer frågor om mänskliga rättigheter. Samtal pågick under flera timmar om hur detta skulle kunna drivas vidare och förverkligas. I Stockholms stad har vi flera gymnasieskolor som skulle kunna bjudas in i projektet. Mr Kobayashi ser också hur flera High School i Tokyo skulle kunna finnas med.

- Ett stort ungdomsprojekt som tar plats i Tokyo under OS i samverkan Sweden - Japan. Vilken fantastisk idé! Vi tar med idéer hem till utbildningsförvaltningen i Stockholms stad och hoppas på positiv respons :)

0 kommentarer

Kyoto Japan

Följer med lärare och elever från Gyoko High School på studieresa till Kyoto. Det är ordning och reda på allt. Alla 400 elever har sin bestämda plats i bussen. Eleverna får fri tid att upptäcka Kyoto och att vara tillsammans. Temat för dagen går i japansk kultur och traditioner. Flera av oss klädda i kimonos hela dagen :)

Kyoto - vilken häftig stad. Kultur och modernitet går in i varandra. Strandpromenaden längs Kyoto river är ett måste. Vi guidas runt i staden av engelskaläraren Yoki :)

0 kommentarer